Vegetarisk paj

Denna läckra vegetariska paj är fylld med en blandning av wokgrönsaker, vitlök och chili, allt inbäddat i en krispig pajdeg. Perfekt för en lätt lunch eller middag, och kan enkelt anpassas efter dina favoritgrönsaker. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid.

⏱️
65 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
10g
Protein
🍞
20g
Kolhydrater
🥑
25g
Fett

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 msk vatten
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 paket frysta, tinade wokgrönsaker
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0 salt och peppar

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Blanda smör, vetemjöl, grahamsmjöl och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 27 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i 15 minuter.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt 1 tesked salt och 1 kryddmått peppar.
  • Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Stek wokgrönsaker, vitlök och chili i rapsolja. Smaksätt med soja och sesamolja.
  • Fördela grönsaksblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda i ugnen i ytterligare 30 minuter.
NötfriFiskfriSkaldjursfriVegetariskPescetarian
Loading rating...