Vegetarisk Paella med Quorn
Denna smakrika paella med quornbitar är en härlig vegetarisk variant av den klassiska spanska rätten. Med saffran, paprika och en blandning av grönsaker och skaldjur, blir denna rätt en fest för smaklökarna. Perfekt för en familjemiddag eller en festlig kväll med vänner. Enkel att tillaga och full av smak, denna paella kommer att imponera på alla runt bordet.
⏱️
35 min
Tillagningstid
💰
40 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
20g
Protein
🍞
45g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett
Ingredienser
- 400 g frysta quornbitar
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st röda paprikor
- 2 msk olivolja
- 3 dl långkornigt ris
- 1 g saffran
- 2 krm paprikapulver
- 1 krm kajennpeppar
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 12 st blåmusslor
- 16 st räkor med skal
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vitlöken. Ta bort kärnorna från paprikorna och skär dem i bitar.
- Fräs lök, vitlök och paprika i hälften av olivoljan i en stor stekpanna med lock eller i en paellapanna.
- Tillsätt ris, saffran, paprikapulver och kajennpeppar i pannan och låt fräsa i en minut. Häll i vatten och buljongtärningar och rör om. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
- Fräs quornbitarna i resten av olivoljan. Tillsätt dem tillsammans med musslor, räkor och ärtor till pannan. Låt sjuda tills riset är mjukt, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriNötfriÄggfriVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...