Ugnsbakade potatishalvor med kryddig röra

Denna rätt består av ugnsbakade potatishalvor som serveras med en kryddig röra gjord på bacon, rödlök, avokado och matyoghurt. Potatisen kryddas med italiensk salladskrydda och serveras med färsk rucola. Perfekt som en lättare middag eller som tillbehör till en större måltid.

⏱️
35 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
15g
Protein
🍞
40g
Kolhydrater
🥑
25g
Fett

Ingredienser

  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 280 g bacon
  • 1 st rödlök
  • 2 st avokado
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 65 g rucola

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 225°C.
  • Dela potatisen i halvor och blanda med olja, salt, peppar och salladskrydda. Lägg potatishalvorna med den kupade sidan nedåt på en plåt och baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna utan extra fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skala och finhacka rödlöken. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och mosa fruktköttet.
  • Blanda matyoghurt, finhackad rödlök, sambal oelek, stekt bacon och mosad avokado i en skål.
  • Servera de ugnsbakade potatishalvorna med den kryddiga röran och färsk rucola.
GlutenfriNötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfri
Loading rating...