Skånsk äggkaka
Skånsk äggakaka är en traditionell rätt från Skåne som består av en tjock pannkaka med fläsk. Den serveras ofta med lingonsylt och är en mättande och smakrik rätt som passar både till lunch och middag. Äggakakan är enkel att tillaga och kräver få ingredienser, vilket gör den till en perfekt vardagsrätt.
⏱️
30 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
25g
Protein
🍞
20g
Kolhydrater
🥑
30g
Fett
Ingredienser
- 400 g rimmat sidfläsk
- 7 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk (3%)
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk smör
- 0 lingonsylt
Instruktioner
- Stek fläsket i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp fläsket och håll det varmt.
- Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en jämn smet. Häll smeten i den varma stekpannan. Stick hål i smeten med en stekspade så att den lösa smeten kan rinna ner och stelna. När ytan har stelnat något, vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik.
- Lägg smör i stekpannan och låt äggakakan glida tillbaka i pannan. Stek tills kakan är helt genomstekt.
- Servera äggakakan med det stekta fläsket och lingonsylt.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfri
Loading rating...