Rökt abborre i tidningspapper

En enkel och rustik rätt där abborre fylls med färska örter och smör, lindas in i tidningspapper och grillas över glöd. Perfekt för en utomhusmiddag med en touch av äventyr.

⏱️
30 min
Tillagningstid
💰
50 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
30g
Protein
🍞
2g
Kolhydrater
🥑
20g
Fett

Ingredienser

  • 1 st abborre
  • 2 st timjankvistar
  • 2 st rosmarinkvistar
  • 2 msk smör
  • 1 nypa salt och peppar

Instruktioner

  • Fyll den rensade och fjällade abborren med timjan- och rosmarinkvistar, smörklickar samt krydda med salt och peppar.
  • Linda in fisken i blött tidningspapper, placera direkt på glöden och grilla i cirka 10 minuter på varje sida.
GlutenfriNötfriSojafriÄggfriSkaldjursfriLCHFKetoPaleoCleanPescetarian
Loading rating...