Pasta med ugnsrostad aubergine och tomat
Denna rätt kombinerar ugnsrostad aubergine och tomat med spaghetti, toppad med fetaost och persilja. Perfekt för en smakrik och enkel middag. Servera gärna med frasiga baguetter och färsk basilika för extra smak. En vegetarisk rätt som passar hela familjen.
⏱️
45 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
12g
Protein
🍞
60g
Kolhydrater
🥑
18g
Fett
Ingredienser
- 1 st Aubergine
- 4 st Tomater
- 2.5 msk Olivolja
- 2 msk Grovhackad vitlök
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Nymalen svartpeppar
- 300 g Spaghetti
- 2 msk Finhackad persilja
- 200 g Tärnad fetaost
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Skär auberginen i skivor som är cirka en centimeter tjocka. Halvera tomaterna. Pensla en plåt med olivolja och strö över lite salt och peppar. Lägg aubergineskivorna och tomathalvorna på plåten. Strö över hackad vitlök, salta och peppra, och ringla över lite mer olivolja. Baka i ugnen i 30 minuter.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den kokta spaghettin med persilja och fetaost i en varm stekpanna med några droppar olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar.
- Lägg de ugnsrostade aubergine- och tomatbitarna ovanpå spaghettin. Servera gärna med frasiga baguetter och garnera med färsk basilika om så önskas.
NötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...