Päronmarmelad med citrus och vanilj

Denna päronmarmelad med citron och vanilj är en utsökt och enkel marmelad att göra hemma. Perfekt att ha på frukostbordet eller som en gåva till nära och kära. Med en kombination av söta päron, syrlig citron och aromatisk vanilj blir denna marmelad en favorit för alla åldrar. Följ de enkla stegen för att skapa en marmelad som är både smakrik och naturlig.

⏱️
27 min
Tillagningstid
💰
20 kr~
Kostnad
🔥
50 kcal
Kalorier
🍗
0g
Protein
🍞
12g
Kolhydrater
🥑
0g
Fett

Ingredienser

  • 1000 g päron
  • 1 st citron
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • 0.5 påse certo pektin (äppelpektin)

Instruktioner

  • Skala päronen och skär dem i mindre bitar.
  • Skölj citronen noggrant, skala den och strimla citronskalet. Pressa ut saften.
  • Blanda citronsaften med päronbitarna, citronskalet och vaniljsockret i en stor gryta. Koka i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt sockret och pektinet, och låt koka ytterligare 2 minuter.
  • Häll upp marmeladen i varma, steriliserade burkar och förslut dem omedelbart.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriNötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVeganskVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...