Parmesankyckling
Parmesankyckling är en smakrik och krispig rätt som passar perfekt till middag. Kycklingfiléerna paneras i en blandning av vetemjöl, citronpeppar och salt, doppas i ägg och täcks sedan med ströbröd, parmesan och örtkryddor. Serveras med en krämig dipp av crème fraiche, lime, soltorkade tomater och vitlök. En rätt som garanterat blir en favorit hos hela familjen.
⏱️
40 min
Tillagningstid
💰
40 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
35g
Protein
🍞
20g
Kolhydrater
🥑
25g
Fett
Ingredienser
- 4 st Kycklingfilé
- 1 dl Vetemjöl
- 0.5 tsk Citronpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 1.5 st Ägg
- 2 dl Ströbröd
- 1 dl Parmesan
- 1 msk Torkade örtkryddor
- 50 g Smör och olja
- 2 dl Crème fraiche (paprika- och chilismak)
- 0.75 st Lime
- 3 st Soltorkade tomater
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Basilika
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Det är lättare att skära om de är lite frysta.
- Panera kycklingskivorna i en blandning av vetemjöl, citronpeppar och salt. Doppa dem sedan i uppvispat ägg.
- Vänd skivorna i en blandning av ströbröd, parmesan och torkade örtkryddor.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllene.
- Förbered dippen genom att blanda crème fraiche med limejuice och zest, soltorkade tomater och pressad vitlök. Rör i finhackad basilika.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfri
Loading rating...