Köttfärslimpa med morötter och katrinplommon

En saftig köttfärslimpa fylld med morötter och katrinplommon, täckt med knaprigt bacon. Perfekt för en familjemiddag och serveras bäst med potatis, lingon och brunsås. Denna rätt är enkel att tillaga och ger en härlig kombination av smaker som alla kommer att uppskatta.

⏱️
60 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
25g
Protein
🍞
20g
Kolhydrater
🥑
30g
Fett

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 st morötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk basilika
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 st äpple
  • 10 st katrinplommon
  • 140 g bacon
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Skala och riv morötterna fint. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, lökpulver, salt och vitpeppar i en stor skål.
  • Tillsätt färsen och de rivna morötterna. Blanda ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 1,5 liter.
  • Skala och skär äpplet i bitar. Stick ner äppelbitar och katrinplommon i smeten. Jämna till ytan med en blöt slickepott. Skär baconet i små bitar och täck ytan med dem. Baka i ugnen i 30-40 minuter. Servera med saltgurka, potatis, lingon och brunsås.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfri
Loading rating...