Italiensk böngryta
En smakrik och hälsosam böngryta inspirerad av det toskanska köket. Denna rätt är fylld med färska grönsaker och stora vita bönor, vilket gör den både näringsrik och mättande. Perfekt för en vegetarisk middag eller som tillbehör till fisk eller kyckling. Enkel att tillaga och full av smak, denna gryta kommer att bli en favorit i ditt kök.
⏱️
45 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
15g
Protein
🍞
50g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett
Ingredienser
- 2 st Morötter
- 1 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 250 g Stjälkselleri
- 300 g Spetskål eller vitkål
- 2 msk Olivolja
- 1 st Citron
- 1 msk Färsk, hackad rosmarin
- 8 dl Vatten
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 2 burkar Stora vita bönor
- 0 Salt och peppar
- 0 Fisk eller kyckling
Instruktioner
- Skala morötter, lök och vitlök. Skölj och ansa selleri och kål. Skär alla grönsaker i tärningar.
- Fräs alla grönsaker utom kålen i olivolja. Tvätta citronen noga och riv det yttersta skalet. Hacka rosmarinen och tillsätt den till grönsakerna. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka på låg värme i 20-25 minuter.
- Häll av och skölj bönorna, tillsätt dem och kålen. Låt grytan koka i ytterligare 4-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
- Servera grytan med fisk eller kyckling om så önskas.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriNötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVeganskVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...