Grillad oxfilé

En saftig och smakrik grillad oxfilé som marineras i en blandning av porter, soja, ingefära och vitlök. Perfekt för en festlig middag eller grillkväll med vänner och familj. Marinera köttet i upp till två dygn för bästa smak och grilla sedan till perfektion. Servera med dina favoritgrönsaker och en god sås.

⏱️
80 min
Tillagningstid
💰
50 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
30g
Protein
🍞
5g
Kolhydrater
🥑
20g
Fett

Ingredienser

  • 2 kg biffrad
  • 2.5 dl porter klass II
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk riven ingefära
  • 2.5 dl japansk soja
  • 3 st pressade vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  • Putsa köttet och lägg det i en fryspåse. Häll över marinaden, pressa ut luften och knyt påsen. Låt marinera i kylskåp i 1-2 dygn.
  • Ta ut köttet och torka av det. Grilla på båda sidor tills det får en fin färg. Linda in köttet i aluminiumfolie och efterstek i cirka 45-50 minuter. Låt vila innan servering.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriNötfriÄggfriFiskfriSkaldjursfriLCHFKeto

Betygsätt receptet

4.5/5
Klicka på stjärnorna för att betygsätta