Grillad lax med varm remouladsås

En utsökt rätt med grillad laxfilé serverad med en varm remouladsås. Såsen är fylld med finhackade grönsaker och smaksatt med curry, vilket ger en härlig smakupplevelse. Perfekt för en festlig middag eller en lyxig vardagsmåltid.

⏱️
25 min
Tillagningstid
💰
50 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
35g
Protein
🍞
10g
Kolhydrater
🥑
25g
Fett

Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé med skinn
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st morot
  • 1 st saltgurka
  • 1 msk kapris
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk persilja
  • 1 dl schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk curry

Instruktioner

  • Förbered remouladsåsen genom att finhacka alla grönsaker. Fräs schalottenlöken och tillsätt vinet. Låt det koka tills hälften av vätskan har reducerats. Rör i rumsvarmt smör och tillsätt de hackade grönsakerna. Smaksätt med curry och håll såsen varm.
  • Grilla laxfiléerna i 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
GlutenfriNötfriSojafriÄggfriSkaldjursfriLCHFKetoCleanPescetarian
Loading rating...