Grillad korv med somrig sallad
En härlig sommarrätt med grillad kryddkorv och en fräsch midsommarsallad. Denna rätt kombinerar färsk potatis, späda morötter, sockerärtor och kronärtskockshjärtan med en krämig sås av crème fraiche och skånsk senap. Perfekt för en somrig middag eller lunch.
⏱️
35 min
Tillagningstid
💰
45 kr~
Kostnad
🔥
450 kcal
Kalorier
🍗
20g
Protein
🍞
40g
Kolhydrater
🥑
25g
Fett
Ingredienser
- 600 g färsk potatis
- 4 st späda morötter
- 150 g färska sockerärtor
- 1 dl skuren purjolök
- 400 g kronärtskockshjärtan
- 2 dl crème fraiche
- 0 salt och peppar
- 2 msk skånsk senap
- 1 dl hackad persilja
- 4 st kryddiga korvar
- 4 st bröd
Instruktioner
- Skala potatis och morötter, koka dem tills de är mjuka. Låt dem rinna av och svalna, skär sedan i bitar. Koka sockerärtor och purjolök i några minuter, låt rinna av och svalna. Dela kronärtskockshjärtan i halvor.
- Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar.
- Blanda de kokta grönsakerna med persilja och såsen.
- Grilla korvarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera de grillade korvarna med midsommarsalladen och bröd.
NötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfri
Loading rating...