Grahamsbröd från Brunkan

Detta grahamsbröd är perfekt för dig som vill ha ett smakrikt och nyttigt bröd. Med en kombination av vetemjöl och grahamsmjöl får du ett bröd som är både mättande och gott. Följ detta recept för att baka tre härliga bröd som passar till frukost, lunch eller middag.

⏱️
240 min
Tillagningstid
💰
10 kr~
Kostnad
🔥
200 kcal
Kalorier
🍗
6g
Protein
🍞
40g
Kolhydrater
🥑
2g
Fett

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 5 g jäst
  • 8 dl kallt vatten
  • 6.5 dl grahamsmjöl
  • 1 kg vetemjöl
  • 15 g jäst
  • 1 msk ljus sirap
  • 4 tsk salt

Instruktioner

  • Förbered fördegen genom att blanda vetemjöl, kallt vatten och jäst i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 3 timmar i rumstemperatur.
  • Blanda alla ingredienser förutom saltet med fördegen i en stor skål.
  • Knåda degen i en hushållsmaskin i 10-15 minuter eller för hand i 15-20 minuter.
  • Tillsätt saltet och knåda degen ytterligare 3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand. Låt degen jäsa i skålen i 30 minuter.
  • Forma degen till runda bröd och lägg dem i mjölade jäskorgar eller bunkar klädda med mjölade handdukar. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk i cirka 2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
  • Ta fram bröden om de har jäst i kylen.
  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Värm upp en plåt med kanter på den nedersta falsen i ugnen.
  • Stjälp upp bröden på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ner. Stäng luckan och sänk temperaturen till 200°C.
  • Öppna luckan och släpp ut ånga efter 20 minuter och sedan var femte minut i ytterligare cirka 20 minuter. Brödets innertemperatur ska vara 98°C.
LaktosfriMjölkfriNötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVeganskVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...