Fisk i folie på grillen

En enkel och smakrik rätt där fisk och grönsaker tillagas tillsammans i foliepaket på grillen. Perfekt för sommarens grillkvällar. Fisken blir saftig och grönsakerna får en härlig smak av kryddsmöret. Servera med kokt potatis för en komplett måltid.

⏱️
30 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
25g
Protein
🍞
15g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett

Ingredienser

  • 400 g djupfryst, tinad sej, torskfilé eller hoki
  • 500 g tinade finstrimlade wokgrönsaker
  • 0 salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Smörj fyra ark aluminiumfolie (20x20 cm). Fördela wokgrönsakerna på folien och lägg fisken ovanpå. Krydda med salt och peppar.
  • Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten. Skär ett kryss i toppen av tomaten och lägg den i det kokande vattnet i cirka 30 sekunder tills skalet börjar lossna. Kyl snabbt av tomaten i kallt vatten.
  • Skala tomaten, dela den och ta bort kärnorna. Tärna tomatköttet och blanda med smör, basilika, salt och peppar. Klicka smöret över fisken och grönsakerna och vik ihop folien till paket.
  • Placera foliepaketen på grillgallret och grilla i 12-15 minuter. Servera med kokt potatis.
GlutenfriNötfriSojafriÄggfriSkaldjursfriLCHFKetoPaleoCleanPescetarian
Loading rating...