Bröd med baljväxter

Detta recept ger dig smakrika småbröd med en näringsrik twist genom att använda baljväxter som linser, kikärter eller sojabönor. Perfekt för frukost eller mellanmål, dessa bröd är både mättande och hälsosamma. Följ de enkla stegen för att skapa dessa läckra bröd som är fulla av protein och fibrer.

⏱️
75 min
Tillagningstid
💰
5 kr~
Kostnad
🔥
150 kcal
Kalorier
🍗
5g
Protein
🍞
25g
Kolhydrater
🥑
3g
Fett

Ingredienser

  • 250 g Kokta linser, kikärter eller sojabönor
  • 450 ml Vatten
  • 12 g Torrjäst
  • 2 tsk Salt
  • 0.5 dl Rapsolja
  • 1 msk Ljus sirap
  • 5 dl Rågsikt
  • 7.25 dl Vetemjöl special

Instruktioner

  • Mixa bönorna eller linserna med hälften av vattnet tills det blir en slät vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det totalt blir 7 dl degvätska.
  • Värm degvätskan enligt anvisningarna på torrjästförpackningen. Häll jästen i en bunke och tillsätt den varma vätskan.
  • Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och hälften av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet successivt tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  • Häll ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lätt. Dela degen i två delar och rulla till längder. Skär varje längd i 6 delar och forma till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
LaktosfriMjölkfriNötfriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVeganskVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...