Blötlagd gröt
Blötlagd gröt är en näringsrik och mättande frukost som förbereds kvällen innan. Den innehåller en blandning av rågkross, kruskakli, linfrön, russin, katrinplommon och fikon som blötläggs i vatten över natten. På morgonen kokas blandningen till en gröt och serveras gärna med mjölk. Perfekt för en hälsosam start på dagen.
⏱️
15 min
Tillagningstid
💰
10 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
6g
Protein
🍞
45g
Kolhydrater
🥑
5g
Fett
Ingredienser
- 0.5 dl rågkross
- 1 msk kruskakli
- 1 msk hela linfrön
- 1 msk russin
- 2 st katrinplommon
- 1 st fikon
- 1.5 dl vatten
- 0.8 dl vatten till kokning
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk till servering
Instruktioner
- Blanda rågkross, kruskakli, linfrön, russin, katrinplommon och fikon som klippts i små bitar. Tillsätt vattnet och låt stå i blöt över natten.
- På morgonen, koka blandningen till en gröt med vatten och salt. Servera gärna med mjölk.
NötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...