Blötlagd gröt

Blötlagd gröt är en näringsrik och mättande frukost som förbereds kvällen innan. Den innehåller en blandning av rågkross, kruskakli, linfrön, russin, katrinplommon och fikon som blötläggs i vatten över natten. På morgonen kokas blandningen till en gröt och serveras gärna med mjölk. Perfekt för en hälsosam start på dagen.

⏱️
15 min
Tillagningstid
💰
10 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
6g
Protein
🍞
45g
Kolhydrater
🥑
5g
Fett

Ingredienser

  • 0.5 dl rågkross
  • 1 msk kruskakli
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk russin
  • 2 st katrinplommon
  • 1 st fikon
  • 1.5 dl vatten
  • 0.8 dl vatten till kokning
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk till servering

Instruktioner

  • Blanda rågkross, kruskakli, linfrön, russin, katrinplommon och fikon som klippts i små bitar. Tillsätt vattnet och låt stå i blöt över natten.
  • På morgonen, koka blandningen till en gröt med vatten och salt. Servera gärna med mjölk.
NötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...