Blåbärspannkaka

Blåbärspannkaka är en utsökt och enkel rätt som passar perfekt till frukost eller som en efterrätt. Denna ugnspannkaka är fylld med saftiga blåbär och toppad med florsocker, vilket ger en härlig sötma. Servera den gärna med en klick vaniljglass för en extra lyxig touch.

⏱️
35 min
Tillagningstid
💰
15 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
8g
Protein
🍞
30g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g djupfrysta blåbär
  • 0.5 dl florsocker

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten är slät. Häll i resten av mjölken och tillsätt socker och salt.
  • Häll smeten i en lätt smord långpanna, cirka 30x40 cm. Strö över blåbären. Grädda i cirka 25 minuter.
  • Pudra över florsockret och servera blåbärspannkakan skuren i bitar med en klick vaniljglass.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfriVegetariskPescetarian
Loading rating...