Bananmuffins med blå vallmofrön
Dessa saftiga bananmuffins med en hint av lime och krispiga blå vallmofrön är perfekta för fika eller som ett sött mellanmål. De är enkla att göra och dekoreras med en söt glasyr, bananskivor och maraschinokörsbär. Perfekt för alla tillfällen!
⏱️
45 min
Tillagningstid
💰
5 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
4g
Protein
🍞
35g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett
Ingredienser
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 1 st limefrukt
- 2 st bananer
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.33 tsk salt
- 0.5 dl blå vallmofrön
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 dl florsocker
- 1.5 msk vatten
- 1 st banan
- 12 st maraschinokörsbär
- 1 tsk vallmofrön
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Vispa smör och socker tills det blir luftigt. Tillsätt äggen ett i taget, följt av mjölk och limejuice. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner detta i äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 25-30 minuter.
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr medan muffinsen svalnar.
- Dekorera varje muffin med bananskivor och ett körsbär. Ringla över glasyren och strö eventuellt lite vallmofrön på toppen.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfriVegetariskPescetarian
Loading rating...