Aromatiskt ris
Detta aromatiska ris är en perfekt kombination av kryddor och sötma från russin. Med en touch av saffran och garam masala får riset en härlig färg och smak. Det är enkelt att tillaga och passar utmärkt som tillbehör till kyckling eller vegetariska rätter. Rätten är också glutenfri och laktosfri, vilket gör den lämplig för många olika kostbehov.
⏱️
25 min
Tillagningstid
💰
15 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
5g
Protein
🍞
45g
Kolhydrater
🥑
6g
Fett
Ingredienser
- 3 dl basmatiris
- 1 dl russin
- 0.5 g saffran
- 1 tsk garam masala
- 1 msk olja
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 dl mandelspån
- 0.5 dl rostad lök
Instruktioner
- Fräs ris, russin, saffran och garam masala i en kastrull med olja i cirka 2 minuter. Se till att det inte bränns.
- Tillsätt vatten och salt. Rör om, sätt på ett lock och låt sjuda på låg värme i cirka 12 minuter. Ta av från värmen och låt vila i 5-10 minuter.
- Rosta mandeln i en torr panna. Rör om riset med en träsked för att lufta det. Blanda ner mandel och rostad lök.
- Servera gärna med kyckling och kokt broccoli.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVeganskVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...