Aromatisk saffranspilaff

Denna aromatiska saffranspilaff är en färgstark och smakrik rätt som passar perfekt som tillbehör eller huvudrätt. Med en blandning av saffran, kardemumma och torkade aprikoser får du en härlig kombination av sött och kryddigt. Servera gärna med indiska kycklingspett, mangosalsa och limesås för en komplett måltid.

⏱️
35 min
Tillagningstid
💰
25 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
5g
Protein
🍞
40g
Kolhydrater
🥑
8g
Fett

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 dl ris, gärna avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st paprikor gärna i olika färger
  • 1 påse torkade aprikoser
  • 1.5 tsk kardemumma

Instruktioner

  • Skala och hacka löken fint.
  • Smält smöret i en gryta och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt riset och häll över buljongen. Låt koka under lock i cirka 20 minuter.
  • Skala och hacka vitlöken fint. Kärna ur och tärna paprikorna och aprikoserna.
  • Fräs vitlök och paprika i lite smör i några minuter. Blanda ner detta i riset tillsammans med de tärnade aprikoserna. Tillsätt kardemumma och låt allt bli varmt.
  • Servera gärna med indiska kycklingspett, mangosalsa och limesås.
GlutenfriNötfriSojafriÄggfriFiskfriSkaldjursfriVegetariskCleanPescetarian
Loading rating...