Apelsindoftande fisksoppa

En smakrik fisksoppa med inslag av apelsin som ger en fräsch twist. Denna soppa är fylld med grönsaker och spättafilé, vilket gör den både näringsrik och mättande. Perfekt för en kylig dag när du vill ha något värmande och gott. Servera gärna med krispiga krutonger för extra textur.

⏱️
40 min
Tillagningstid
💰
35 kr~
Kostnad
🔥
350 kcal
Kalorier
🍗
25g
Protein
🍞
40g
Kolhydrater
🥑
10g
Fett

Ingredienser

  • 400 g fryst spättafilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st fänkål
  • 4 st potatis
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 50 g krutonger

Instruktioner

  • Låt spättafiléerna tina.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skiva morot, chilifrukt och fänkål. Skala och skär potatisen i skivor om cirka 1 cm.
  • Fräs alla grönsaker utom potatisen i olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Rör om då och då så att de inte får färg.
  • Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll i buljong och apelsinjuice. Lägg i potatisen och låt sjuda under lock på låg värme i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela spättafiléerna och lägg dem överst i kastrullen utan att röra om. Lägg på locket och låt koka några minuter till. Servera soppan i skålar med krispiga krutonger.
GlutenfriLaktosfriMjölkfriNötfriSojafriÄggfriSkaldjursfriCleanPescetarian
Loading rating...