Amerikanska plättar med hallon och lime

Dessa fluffiga amerikanska plättar är perfekta för en lyxig frukost eller brunch. Serverade med sockrade hallon och rivet limeskal, får de en fräsch och syrlig smak som kompletterar den söta plätten. Enkelt att göra och uppskattat av både barn och vuxna.

⏱️
30 min
Tillagningstid
💰
15 kr~
Kostnad
🔥
250 kcal
Kalorier
🍗
6g
Protein
🍞
35g
Kolhydrater
🥑
8g
Fett

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk flytande matfett
  • 200 g djupfrysta, sockrade hallon
  • 1 st rivet limeskal

Instruktioner

  • Blanda ägg och filmjölk i en skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och salt och vispa till en jämn smet. Rör ner matfettet.
  • Värm en liten stekpanna eller plättlagg och smörj med lite matfett. Klicka ut smeten i pannan och stek tjocka plättar på låg värme.
  • Servera plättarna med sockrade hallon och rivet limeskal.
NötfriSojafriFiskfriSkaldjursfriVegetariskPescetarian
Loading rating...